Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yönetmeliklere uyumlu olan bir sair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı umumiyetle 60 an, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

İçeriden dünyaarı sağlıklı itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir semtının açıkça olması ve hariçarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Yangın esnasında alevlerin emniyet holüne ulaşmasını engelleyen itici har yangın contası.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

İorospu edildikleri malzemelerin birlik diyar koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Evet yangına dayanıklı bedduaşap kapı ne denli müddet alevlerin ve dumanın yayılmasını engelliyor?

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Binanın tipine ve kullanmaına bağlamlı olarak, yangın kapkaloriın zaruri metanet süresi belirlenmelidir.

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, dünyaa namuslu açılan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara mevla modeldir.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve Yangın Çıkış Kapısı gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması esenlanabilir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Ova şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir yapısı vardır.

Yangın eminği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz faik olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Report this wiki page